Volledig scherm
Vader van Floris gebruikt een electromagnetische frequentiemeter om de straling te laten zien in de buurt van een laptop. Foto: Frans Nikkels

Prinseschool ondanks Floris wél over op wifi

ENSCHEDE - Voor leerling Floris en zijn ouders is het slecht nieuws, maar de International School Twente, onderdeel van de Prinseschool, gaat binnenkort toch over op een draadloos computernetwerk.

De school heeft vijftien laptops voor de locatie Daalweg besteld en daarvoor wordt wifi aangelegd, meldt schooldirecteur Astrid Dijkstra. ,,Wij hebben geprobeerd ons zo open mogelijk op te stellen in deze kwestie en de familie tegemoet te komen. Maar deze laptops hebben we nodig. Om nu het schoolbeleid aan te passen aan één leerling?’’ De negenjarige Floris van Dongen is ‘elektrosensitief’, hij wordt ziek van elektromagnetische straling, zo beweren althans zijn ouders Nico en Annemarie. Vorige week deed het gezin in deze krant z’n zegje. Aanleiding was de ziekmelding van Floris, die hyperactief zou worden en woedeaanvallen zou krijgen van straling, afkomstig van computers en smartphones. Eerder al ontvluchtte het gezin Canada. Nu overweegt het gezin een verhuizing naar het dunbevolkte Nieuw-Zeeland. Het verhaal heeft veel en uitgesproken reacties opgeroepen, heeft Dijkstra gemerkt. „Het maakt veel los bij mensen. Iedereen heeft er een mening over en vaak staan mensen lijnrecht tegenover elkaar.”

De familie weet dat de laptops er komen, zegt ze. „We zullen moeten kijken of we er samen uit kunnen komen. Een vrije school zou een optie zijn, daar wordt geen wifi gebruikt. Maar Floris zit bij ons, omdat hij vooral Engels spreekt en zijn Nederlands minder goed is. Dat maakt het lastig.”

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.