Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Proef Eet en Tuckervil­le niet meer in zelfde weekend

ENSCHEDE - De Enschedese evenementen Proef Eet en Tuckerville vinden niet langer in hetzelfde weekeinde plaats. Het festival op Het Rutbeek schuift volgend jaar uit concurrentieoogpunt een weekje op. 

De eerste twee festival-edities vond  Tuckerville plaats op de eerste zaterdag van september. Dat is traditiegetrouw ook het weekeinde van de Proef Eet in Enschede-centrum, waar tienduizenden culinaire liefhebbers op af komen. Tuckerville verwelkomde dit jaar 15.000 bezoekers.

De twee evenementen trekken een soortgelijke doelgroep. "De precieze invloed is lastig te meten, maar geld kun je maar één keer uitgeven", stelt manager Robin Hollander van de Vereniging Horeca Stad Enschede (VHSE). "We hebben goed overleg gevoerd met Tuckerville en zij kiezen er voor een weekje op te schuiven." 

Tuckerville staat nu voor zaterdag 7 september 2019 op de agenda. Proef Eet zal plaatsvinden van 31 augustus tot en met 2 september.

Volgens Hollander schreef de Proef Eet ondanks Tuckerville een plusje op de zaterdag. Het mooie weer hielp daar bij, denkt de horeca-manager.

Volledig scherm
Tuckerville © Robin Hilberink

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.