Volledig scherm
Spandoek bij stadhuis Enschede © Rechts in Verzet

Protestmars van Rechts in Verzet tegen moskee in Enschede uitgesteld

ENSCHEDE - De demonstratie met protestmars tegen de beoogde moskee op Het Diekman in Enschede, die aankomende zaterdag zou plaatshebben, gaat niet door. 

Protestbeweging Rechts in Verzet en de gemeente Enschede zijn er met elkaar niet uitgekomen wat betreft de route van de mars. De initiatiefnemer heeft de demonstratie daarop ingetrokken en een nieuwe melding gedaan voor zaterdag 26 oktober.

‘Verkeersdruk te hoog’

Rechts in Verzet was aanvankelijk van plan om tijdens een protestmars in ieder geval het beoogde moskeeterrein op de hoek Kuipersdijk/Wethouder Beversstraat en een bestaande moskee (Atjehstraat of Ledeboerstraat) aan te doen. De gemeente wilde daar niet aan meewerken, omdat onder meer de verkeerssituatie in Enschede dat niet toelaat door de vele wegwerkzaamheden.

 „De verkeersdruk is nu zo hoog, dat we op een zaterdag niet de Kuipersdijk twee keer over in zijn geheel  kunnen missen”, aldus gemeentewoordvoerder Ton Kamp. Er is een alternatieve route voorgesteld (een rondje Ledeboerstraat, Brinkstraat, Spelbergsweg, Kuipersdijk).

Spandoeken

Maar daar kon Rechts in Verzet zich niet in vinden. De rechtse groepering plaatste daarom vorige maand uit onvrede spandoeken bij het gemeentehuis.

Inmiddels is de melding van de demonstratie ingetrokken en opnieuw ingediend voor 26 oktober. „Als het plan precies hetzelfde is als het eerste plan zal het weer niet kunnen. De verkeerssituatie in Enschede is namelijk niet veranderd.”

Poll

Protestmars van Rechts in Verzet tegen moskee in Enschede uitgesteld

  • Goede keus, een mars door de stad levert te veel risico’s op (26%)
  • Hopelijk komt van uitstel geen afstel: demonstreren is een recht (48%)
  • Is die moskee er nou nog steeds niet? (26%)
1834 stemmen

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.