Volledig scherm
Pussy Riot performer Nadya Tolokonnikova (rechts) op een conferentie van het Cannes Lions Festival in Cannes, Frankrijk. © REUTERS

Pussy Riot-activiste in gesprek met studenten ArtEZ Enschede

ENSCHEDE - De Russische activiste Nadja Tolokonnikova komt op donderdag 19 oktober naar Enschede. De Pussy Riot performer wordt geïnterviewd op ArtEZ in het kader van studium generale.

Schrijver Chris Keulemans leidt de middag. Hij gaat in een collegetour-achtige setting in gesprek met Tolokonnikova, studenten van ArtEZ en andere geïnteresseerden. Centrale vraag is hoe je als kunstenaar of performer je creativiteit en kunst kunt aanwenden om de wereld te veranderen.

Nadja Tolokonnikova

De Russische Nadja Tolokonnikova is lid van de anti-Poetin-punkgroep Pussy Riot, bekend om feministische en opvallende acties in Rusland en Oost-Europa. In 2012 werd ze veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar wegens 'subversieve provocaties'. Sinds 2014 is ze weer vrij. Begin 2017 verscheen de Nederlandse vertaling van haar boek Zo Begin je een Revolutie.

De studium generale is gratis te bezoeken van 15:00 tot 17:00 uur bij ArtEZ aan de Van Essengaarde 10 in Enschede.  Aanmelden: studiumgenerale.artez.nl

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.