Volledig scherm
© Annina Romita

PVV Enschede wil weten of basisscholen moskeeën bezoeken

ENSCHEDE - De PVV Enschede heeft opnieuw schriftelijke vragen gesteld over het moskeebezoek van basisscholen in de stad. Aanleiding vormt de beantwoording door het gemeentebestuur van eerdere PVV-vragen over deze kwestie. 

Die gingen er over of er in Enschede moskeebezoeken van scholen plaatshebben met subsidie vanuit het cultuurbudget. Dat is niet het geval, antwoordde het college. Nu wil de PVV weten of er scholen in Enschede moskeeën bezoeken en welke dat eventueel zijn. Ook informeert de partij naar de namen van de scholen en of het bezoek verplicht is.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

    Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

    ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.