Volledig scherm
PREMIUM
Enes Sariakçe: „Als het toch iets met mijn politieke achtergrond te maken heeft, dan hebben we natuurlijk wel een groot probleem.” © Lars Smook

Raadslid uit Enschede wordt achtervolgd door vuurwerkexplosies

ENSCHEDE - Voor de derde keer in korte tijd krijgt Enes Sariakçe uit Enschede in zijn directe omgeving te maken met vernieling door zwaar vuurwerk. Dat lijkt wel erg toevallig. Toch gelooft de fractieleider van DENK niet dat het gaat om gerichte acties tegen hem of zijn familie.

Het eerste incident stamt uit begin september, in de wijk Stadsveld in Enschede, waar de ouders van Sariakçe laat op de avond werden opgeschrikt door twee luide knallen. De explosies waren zo hard dat omwonenden het gevoel hadden dat er een bom in hun straat afging. De vuurwerkbom vernielde de rolstoelbus van zijn gehandicapte broertje Mohammed, waarmee hij naar activiteiten werd gebracht. Een ooggetuige zag hoe twee jongens op een scooter het vuurwerk doelbewust op de rolstoelbus gooiden en vervolgens wegreden. Er waren zelfs camerabeelden van het incident, maar die bleken onbruikbaar.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.