Volledig scherm
© Google Streetview

Razendsnel nieuwe exploitant voor pand van vertrekkend Extrablatt

ENSCHEDE - De bekende Enschedese horecafamilie Ruseler wordt de nieuwe exploitant van het horecapand waarin alleen nog zaterdag café-restaurant Extrablatt is gevestigd. Extrablatt houdt het in Enschede ‘om economische redenen’ na vijf jaar voor gezien. Het was de enige vestiging in Nederland van de Duitse horecaketen.

Michiel Ruseler, zoon van de bekende horeca-ondernemer Peter Ruseler, en zijn echtgenote Marjon nemen per 1 maart het stokje over. Zij waren mede-eigenaar van restaurant en uitgaansgelegenheid Fellini, maar stapten daar vorig jaar uit vanwege een verschil van visie met hun toenmalige compagnons. 

In het pand van Extrablatt beginnen ze hun nieuwe avontuur in de horeca. De naam van de onderneming staat al vast, maar die willen ze liever eerst persoonlijk delen met vooral de vijftien medewerkers die van Extrablatt meekomen. „Dat vinden we wel zo netjes”, zegt Michiel Ruseler. „Zij kennen ons nog niet en weten nog van niks.”

Daarnaast wordt een brigade aangetrokken van mensen die ze al heel lang kennen, onder andere van Fellini en De Kater, waarvan Peter Ruseler mede-eigenaar was. Ruseler sr. komt niet (financieel) in de nieuwe zaak, maar zal volgens Michiel af en toe wel als oude rot in het vak aan de zijlijn meekijken. 

Mediterraan 

Er komen 290 zitplaatsen in de nieuwe zaak: 140 in de terrastuin,  150 binnen. De kaart wordt mediterraan Frans. De doelgroep is breed en niet speciaal gericht op het hogere segment. Michiel Ruseler: „We willen ieder wat wils kunnen bieden, op elk moment van de dag.” 

Een van de activiteiten wordt een wekelijkse vrijdagmiddagborrel voor een eveneens breed publiek.  Waarin ze zich willen onderscheiden? „Op het gebied van service. We geloven er heilig in dat gasten door goede service en persoonlijke aandacht weer terugkomen.”

Maar eerst moet er flink verbouwd worden. „Als we op 1 maart de sleutel krijgen, kan de verbouwing meteen beginnen.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.