Volledig scherm
De Boer'n yoghurt Licor 43 die vanaf april in beperkte oplage in de winkel ligt. © Zuivelhoeve/Licor

Reacties op 1 aprilgrap overtuigen Zuivelhoeve: yoghurt met Licor 43 nu echt in de winkel

TWEKKELO - Nee, dit jaar is het echt geen grap drukt de woordvoerster op het hart. Het Twentse zuivelbedrijf De Zuivelhoeve gaat nu namelijk écht de samenwerking aan met Licor 43, om een yoghurt te ontwikkelen met de smaak van de Spaanse likeur. Wel in beperkte oplage.

Een jaar geleden werd het idee al de wereld in geholpen door De Zuivelhoeve. Maar tot teleurstelling van vele liefhebbers bleek de aankondiging van de Licor 43-yoghurt een 1 april-grap. Precies een jaar later brengt Licor 43 het bericht naar buiten dat de yoghurt nu écht op de markt komt: “Dreams do come true. De limited edition yoghurt is vanaf 1 april 2019 een aantal weken te verkrijgen.”

“Het wordt een oplage van 60.000 stuks”, vertelt pr-adviseur Melissa Gontha namens Licor 43, die samen met de Zuivelhoeve de Boer'n Yoghurt met de smaak van het razend populaire drankje in productie hebben genomen. “Daarna is het ook echt op. Het idee kwam van de Zuivelhoeve. Die hebben contact gezocht met Licor 43 nadat er vorig jaar zoveel positieve, maar ook teleurgestelde reacties op de grap kwamen. Dit is een ode aan al die mensen die vorig jaar baalden dat het een grap was.” 

Almelo nam al voorschot

Want dat was het idee vorig jaar, een grap. Maar voor de Almelose vestiging van de Zuivelhoeve alsnog reden om het recept toen al te maken. De zuivelmakers mixten acht emmertjes yoghurt met Licor 43 en maakten daar een foto van. Het gevolg was een een Facebook-bericht dat honderden likes kreeg en duizenden mensen bereikte. Maar daar bleef toen ook bij, de Licor 43-yoghurt kwam nooit in productie. Het Almelose probeersel is nu voor de Zuivelhoeve de directe aanleiding om het recept alsnog te maken.

Waarom weer april?

Timing is alles, maar is het wel zo slim om de tijdelijke smaak opnieuw rond 1 april bekend te maken? Gontha snapt dat ‘is dit niet weer een grap?’ de eerste vraag van het gesprek is: “Maar het wordt nu echt werkelijkheid. Mensen zien de Licor 43 straks gewoon in de winkel liggen.” Het alcoholpercentage van de yoghurt: 0,9%. 

De Boer'n Yoghurt geïnspireerd door Licor 43 is vanaf april verkrijgbaar bij de winkels van de Zuivelhoeve, maar ook bij supermarktketens Boni, Deen, Spar, Polesz, Hoogvliet, Jan Linders, Nettorama, Makro, Dekamarkt, Dirk van de Broek, Plus en Coop. De oplage bedraagt 60.000 emmertjes.

  1. Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest
    PREMIUM
    Column

    Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest

    Nee, we hebben hier niet onder een steen gelegen. Anders hadden we Onno van Veldhuizen van Enschede wel geconfronteerd met brandende actuele vragen. Waarom zijn de Belgen niet gastvrij ontvangen? Desnoods in de vorm van een verplichte busreis voor goedwillende fans? En wat dat wel niet kost: een massale politiemacht met dienders uit alle uithoeken van het land die donderdag het straatbeeld in de stad domineerde?

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.