Het Airforce Festival 2019 op de luchthaven Twente.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Airforce Festival 2019 op de luchthaven Twente. © Robin Hilberink

Rechter: festivals op vliegveld Twente niet schadelijk voor natuur

ENSCHEDE - Het organiseren van festivals en andere evenementen op Twente Airport wordt makkelijker. Bezwaarmakers zeiden dat festivals zouden leiden tot meer stikstofdepositie in kwetsbare natuurgebieden. Maar de rechtbank Zwolle geeft hen op alle punten ongelijk.

 1. Enschedese Sonja met de rug tegen de muur gezet door bank: ‘Als ik mijn rekeningen kwijtraak, wie zorgt er dan voor mijn kinderen?’
  PREMIUM

  Enschedese Sonja met de rug tegen de muur gezet door bank: ‘Als ik mijn rekeningen kwijtraak, wie zorgt er dan voor mijn kinderen?’

  ENSCHEDE - Ondanks de sussende woorden van minister Hoekstra in zijn brief aan de Kamer ziet het er voorlopig naar uit dat Sonja Pandzic-Radovanovic (39) haar zakelijke bankrekeningen, haar zakelijke creditcard en haar privébankrekening kwijtraakt. Het zet haar met de rug tegen de muur, zegt de Enschedese onderneemster. „Wat kan ik nog zonder bankrekening? Ik kan dan niet eens meer belasting betalen.”
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.