Volledig scherm
Rechtbank Almelo. Foto: Lenneke Lingmont

Rechter: niet pinnen als gezicht bedekt is

ALMELO/ ENSCHEDE – Pinautomaten zouden geen geld moeten uitwerpen als mensen hun gezicht bedekken. Dat verzuchtte rechter Melaard dinsdag in een strafzaak tegen een Enschedese bende van zigeuners die volgens het Openbaar Ministerie op allerlei plekken in Nederland, Duitsland en België pinde met gestolen passen. De slachtoffers zijn vooral hoogbejaarde mensen. Volgens het OM werken de zigeuners als een criminele organisatie.

In de regiezitting dinsdag wierpen advocaten herhaaldelijk de vraag op of de camerabeelden wel hun cliënten toonden. Dikwijls droegen de pinners op de foto een zonnebril of sjaal of hielden ze een hand voor het gezicht. Melaard zei daarop dat het toch mogelijk moet zijn om een systeem te ontwerpen waarbij pinnen niet slaagt als iemands gelaat bedekt is.

De strafzaak tegen de zigeuners wordt in september inhoudelijk behandeld.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
    PREMIUM
    column

    Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

    Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.