Volledig scherm
De villa aan de Oliemolensingel © Google Streetview

Reclamevilla in Enschede na lange leegstand eindelijk verkocht

ENSCHEDE - De kantoorvilla van het voormalige communicatiebureau Nieuwewind aan de Oliemolensingel is eindelijk verkocht.

Ruim een jaar heeft de karakteristieke villa aan de Oliemolensingel 175 bij makelaar Boers & Lem in de etalage gestaan. Op deze zichtlocatie zat sinds 2003 communicatie- en adviesbureau Nieuwewind, dat in 2016 na faillissement werd uitgeschreven. Voor die tijd was in het statige singelpand lange tijd Studio Van Dijken gevestigd.

De Enschedese Annemarie de Leeuw en haar partner zijn de nieuwe eigenaren. Het voormalige kantoorpand krijgt een woonbestemming. Daarnaast zal een deel van de begane grond zakelijk worden verhuurd.

Full service

Annemarie de Leeuw heeft al jaren een gastouderbureau, Via Viela. Dat bedrijf krijgt op het nieuwe adres een kantoor. De focus van De Leeuw en haar partner komt echter vooral te liggen op hun nieuwe bedrijf, Stadshuys053. ,,Wij gaan hier een full service concept bieden voor vergader- en trainingsdoeleinden, zoals je dat in het westen veel ziet", vertelt de onderneemster. 

Vanaf half november worden de zakelijke ruimtes te huur aangeboden. Eerst wordt het pand flink verbouwd voor deze nieuwe bestemming. Met de verbouwing is meteen na de overdracht deze week begonnen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.