Volledig scherm
© Lars Smook

Record: 3,2 miljoen kijkers voor halve finale EK Enschede

ENSCHEDE - De halve finale van het EK Vrouwenvoetbal in Enschede heeft donderdagavond 3.250.000 kijkers getrokken. Daarmee is de voetbalwedstrijd in de Grolsch Veste het best bekeken programma op de Nederlandse televisie van donderdag, zo blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Nog nooit eerder stemden er zoveel kijkers af op een EK-wedstrijd van de dames. Naast het kijkcijferrecord gaat de wedstrijd van donderdagavond tevens de boeken in als de best bezochte vrouwenvoetbalwedstrijd in Nederland. De Grolsch Veste was gevuld met 27.093 supporters. Met 3,2 miljoen tv-kijkers is de halve finale eveneens de best bekeken wedstrijd van het EK tot nu toe.

Stijgende kijkcijfers

De openingswedstrijd van Oranje op het EK trok 2.110.000 kijkers. Ter vergelijking: eerder dit jaar keken er iets minder dan 1,8 miljoen mensen naar de Champions League-finale tussen Real Madrid en Juventus. Het duel van Nederland tegen Denemarken trok 2,2 miljoen kijkers en de wedstrijd waarin de Oranje Leeuwinnen België opzij zetten, wist 2,4 miljoen mensen naar de buis te trekken.

De Leeuwinnen wonnen donderdagavond met 3-0 van Engeland. Zondag speelt Oranje de finale van het EK Voetbal dat, net als de halve finale, in de Grolsch Veste in Enschede plaatsvindt.

(Stichting Onderzoek meldde vrijdagochtend eerst dat de halve finale 2.865.000 kijkers had getrokken, maar dat bleek niet juist.)

Lees alles over het EK Voetbal in Enschede in onze speciale dossier

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.