Regenton die zelf buienradar checkt? UT maakt hem

VideoENSCHEDE - Stel je voor dat een regenton zelf de buienradar in de gaten houdt. Als er over een paar uur een fikse bui dreigt, loopt hij nu vast leeg. En als heel Enschede vol staat met zelfdenkende  tonnen, staan er nooit meer straten blank.

Zo’n slimme regenton bestaat dus gewoon. Het prototype  - sympathiek genaamd Ensketon - staat op de Universiteit Enschede en is ontwikkeld door studenten, samen met de gemeente Enschede. Hij is nog in de testfase, maar als waterambtenaar Hendrik-Jan Teekens even mag dagdromen, dan staan er op termijn duizenden in achtertuintjes in de stad, en grote XL-versies bij bedrijven, waar tienduizenden liters water in opgevangen worden. Dan zouden Enschedese straten nooit meer blank staan. 

  1. Politie slingert scooterrijders
op de bon in centrum Enschede

    Politie slingert scooterrijders op de bon in centrum Enschede

    ENSCHEDE - De politie is donderdagavond streng opgetreden tegen scooterrijders in het centrum van Enschede. Zo werd in de Raadhuisstraat tussen het Ei van Ko en het Van Heekplein een onbekend aantal bestuurders van scooters en brommers staande gehouden en bekeurd omdat zij tegen de regels in tussen het winkelend publiek door reden. Daarnaast werden voertuigen ter controle op een eventuele ongeoorloofde maximumsnelheid op een rollerbank gezet.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.