Volledig scherm
PREMIUM
Nicolas Mansfield van de Nederlandse Reisopera en Karine Roldaan van Theatermakerij. © Annina Romita

Reisopera en Theatermakerij slaan handen ineen voor jong muziek- en theatertalent

ENSCHEDE - De Theatermakerij en de Nederlandse Reisopera gaan langjarig samenwerken om jong muziek- en theatertalent de kans te geven producties op hoog niveau te maken. Volgend jaar staat de eerste voorstelling van De Maakers in De Kleine Willem.

De Maakers is het begin van een samenwerking tussen de Theatermakerij en de Nederlandse Reisopera,  waarin op structurele basis op hoog niveau muziektheatervoorstellingen worden gemaakt met jongeren tussen de 15 en 21 jaar. De muziektheatergroep wisselt jaarlijks van samenstelling. Bij de keuze van de voorstelling wordt uitgegaan van de thematiek van de opera die de Reisopera dan brengt.

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.