Volledig scherm
Winkelcentrum Zuid Enschede © Emiel Muijderman

Renovatie Winkelcentrum Zuid in Enschede in januari eindelijk van start

ENSCHEDE - Het heeft jaren geduurd, maar in Winkelcentrum Zuid begint de eerste week van januari eindelijk de lang verwachte renovatie en uitbreiding.

DC Vastgoed neemt de forse uitbreiding voor rekening. Op drie plekken wordt het centrum uitgebreid. Het voormalige postkantoor waar nu de Hema en supermarkt Ada in zitten wordt gesloopt. Er komt een nieuwe vleugel (blok A), die aangesloten wordt op de zijkant ter hoogte van de Jumbo. In dit nieuwe gedeelte vestigt zich de supermarkt Emté, die van Het Oosterveld komt.

Blok B van de nieuwbouw zit achter het Kruidvat. Hier wordt de bestaande ingang bij de Jumbo en SNS Bank vernieuwd. SNS en supermarkt Ada komen in dit blok. Blok C, naast De Mandarijn en Zeeman, gaat onderdak bieden aan de Hema. Hier komen verder Tuunte Fashion en een Big Bazar.

Glazen dak
De eerste stap is echter de renovatie van de passagekappen in het bestaande winkelcentrum. Het glazen koepeldak, dat in de zomer voor hoge temperaturen zorgt, wordt vervangen door een dak met minder glas. Naast de vernieuwing van het dak worden de gevels vernieuwd. Ook alle ingangen en buitenluifels worden vernieuwd, evenals zoveel mogelijk elektronische installaties. De buitenmuren krijgen nieuw metselwerk, beplating en schilderwerk. De gratis en bewaakte fietsenstalling bij het centrum wordt straks verplaatst naar het noorden, bij de bomen.

Parkeren
Daar is het niet mee gedaan. De parkeerplaatsen en groenvoorzieningen rond het centrum worden namelijk compleet vernieuwd en er komen 200 parkeerplaatsen bij. De parkeerplaatsen worden 20 centimeter breder dan de huidige. De centrale parkeerplaats wordt naar het noorden uitgebreid door de voormalige schoollocatie onderdeel te maken van de openbare ruimte. De dagmarkt in de Wesselerbrink blijft bestaan.

Volgens Roelofzzen is een groot deel van de beschikbare ruimte verhuurd al voor de start van de bouw. Die wordt wordt uitgevoerd door aannemer Goossen Te Pas. Bewust beginnen de werkzaamheden niet voor de feestdagen. Dat wilden de winkeliers en de in totaal 54 eigenaren van panden in het centrum niet.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.