Volledig scherm
Stationsplein 1, jaren geleden toen restaurant La Cucina zich hier vestigde. © Ben Lensink

Restaurant Perron 22 in Enschede na twee jaar alweer in de etalage

ENSCHEDE - Restaurant Perron 22 op het Stationsplein in Enschede wordt al binnen twee jaar na de opening ter overname aangeboden. De eigenaar wil zich meer focussen op zijn zaken in het westen van het land. 

Perron 22 gaat niet dicht, maar het is nog onduidelijk wat er met het restaurant gaat gebeuren. Een van de mogelijkheden is dat de huidige bedrijfsleiders Nelleke Staal en Mark Bouman de zaak overnemen, bevestigt eigenaar Hassan al Morabit uit Utrecht. „Dat is absoluut een optie, maar we staan voor alles open."

Meer clusteren in westen

Quote

Omzet kan beter, maar potentie van de zaak is groot

Hassan al Morabit, eigenaar

Zijn  Immensus Group heeft een groot aantal horecazaken in het hele land, maar is vanwege met name praktische redenen bezig met het afstoten van bedrijven buiten de driehoek Breda - Utrecht - Rotterdam. „We willen meer gaan clusteren in dat gebied.” Een aantal zaken in onder andere Friesland en Zwolle is inmiddels verkocht.

Andere mogelijkheden voor Perron 22 zijn bijvoorbeeld dat het wordt verpacht of dat er een of andere vorm van samenwerking komt, stelt Al Morabit. Dat het bedrijf in de markt is gezet heeft volgens hem niet te maken met tegenvallende omzetten. „Al kan het beter, maar de potentie van de zaak is hoe dan ook groot.”

Mad Hatter binnen half jaar dicht 

In het restaurant aan het Stationsplein 1 zat eerder MAC Berlijn en daarvóór La Cucina. Eind 2017 ging restaurant Mad Hatter open, een zaak die was ingericht in het thema van Alice in Wonderland. Twee compagnons waren eigenaar, onder wie Hassan al Morabit. Hij bleef de eigenaar nadat hun wegen zich scheidden. Amper een half jaar na de opening van Mad Hatter, kreeg de zaak een nieuw concept, Perron 22. En die staat na bijna twee jaar dus in de etalage.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.