Volledig scherm
© Thinkstock

Resterende deel Lonneker ook op glasvezelnet

LONNEKER - Het duurde allemaal langer dan gedacht. Maar toen de dorpsraad van Lonneker een medewerker van Reggefiber een gedicht en een flesje kruidenbitter meegaf voor de hoogste baas van KPN, kwam alles in een stroomversnelling.

Gevolg: in de eerste helft van volgend jaar wordt glasvezel aangelegd in het tweede deel van het buitengebied van Lonneker.

Percelen
Het gaat om een kleine vierhonderd percelen. Bij een pilot in 2013 werden in het eerste deel, tussen Oude Deventerweg en Vergertweg, ruim veertig percelen aangesloten. KPN reageerde deze maand alert en binnen een week, ook met een toepasselijk gedicht, toen de Lonneker dorpsraad had laten weten dat het allemaal wel heel lang duurde.

Fase 2
Reggefiber legt het glasvezelnetwerk aan. Daarvoor is het wel nodig dat minimaal 60 procent van de bewoners en pandeigenaren in fase 2 kiest voor glasvezel. Veel twijfel is daar niet over: nogal wat bedrijven in het Lonneker buitengebied klagen over een veel te lage internetsnelheid. De bewoners en eigenaren worden per brief op de hoogte gesteld.

Daarnaast komen er informatieavonden op 13 en 14 januari, beide keren om 20.00 uur in het dorpshuis.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.