Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer dit schilderij uit de lopende tentoonstelling van het Rijksmuseum over familieportretten werd door Facebook geweigerd. Het gaat om een portret van gravin Sophia, de vrouw van stadhouder Ernst Casimir van Nassau van Friesland. Ze had negen kinderen. Vijf daarvan zijn op jonge leeftijd overleden. © foto rijksmuseum twenthe

Rijksmuseum Twenthe boos op Facebook: kunst met blote borsten verwijderd

ENSCHEDE - Het Rijksmuseum Twenthe heeft genoeg van het naaktverbod van Facebook. Beeldmateriaal van het museum werd de afgelopen maanden herhaaldelijk geweigerd, omdat Facebook vindt dat er te veel bloot op te zien is.

„De censuur van Facebook heeft absurde vormen aangenomen”, vindt woordvoerder Karin Jongenelen. „Als museum kunnen we eigenlijk geen kant meer op. Het is nu eenmaal een gegeven dat op veel historische schilderijen bloot te zien is. Juist de mooiste werken uit onze collecties kunnen we nu niet meer gebruiken in onze promotie.”

  1. Dolly Dots tien jaar na overlijden Ria toch weer op tournee, ook in Enschede en Almelo

    Dolly Dots tien jaar na overlijden Ria toch weer op tournee, ook in Enschede en Almelo

    ENSCHEDE/ ALMELO - Haren touperen, felle oogschaduw op en de beenwarmers kunnen ook weer uit de kast: de Dolly Dots zijn terug. Patty Zomer, Angela Groothuizen, Ether Oosterbeek, Anita Heilker en Angéla (Sjeel) Kramers beginnen dit najaar aan een theatertournee langs dertig steden. Op 2 december 2020 treden ze op in het Enschedese Wilminktheater. Volgend jaar, 8 januari 2021 treden ze op in Theaterhotel Almelo.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.