Beauty is a line,  Stier van Picasso.  Picassomuseum Münster
Volledig scherm
Beauty is a line, Stier van Picasso. Picassomuseum Münster © RMT

Rijksmuseum Twenthe, De Museumfabriek en Concordia nu online te bezoeken

ENSCHEDE - De kunstwerken van Picasso en Matisse in Rijksmuseum Twenthe, de Wunderkammer in De Museumfabriek en de expositie ONE bij Concordia kun je nu in quarantaine vanuit je luie stoel bewonderen. 

Het poppenhuis van Anna Maria Trip, het impressionistische landschap Falaises près de Pourville van Monet of het indrukwekkende Portret van Richard Mabott van Hans Holbein.  Vanaf dinsdag kunnen bezoekers via de website van het Rijksmuseum Twenthe (RMT) een virtuele wandeling maken door de schatkamers van het museum.  Niet alleen de vaste collectie maar ook de tijdelijke tentoonstelling Picasso & Matisse, Beauty is a line, is nu digitaal te bewonderen.  

In samenwerking met  de lokale oproep 1Twente presenteren conservatoren van RMT de komende periode ‘Het kunstwerk van de week'. In vlogs vertellen Josien Beltman en Thijs Raedt over hun favoriete werken en kunstenaars.

Bouwplaat zeppelin

De Museumfabriek biedt online een reis vol avonturen voor scholieren. Een educatief uitstapje langs de wonderen van de wereld. Je ontdekt bijvoorbeeld dat het skelet van een mammoet lijkt op het jouwe en maakt kennis met de kevercollectie van het museum. Voor de creatievelingen zet De Museumfabriek elke dinsdag en donderdag een nieuwe thuisopdracht online. Onder andere werkbladen voor weven, vliegtuigjes vouwen, mobiles maken en een bouwplaat voor een zeppelin.

Twentse hand-out

De Concordia-expositie ONE,  met kunstwerken van 12 regionale kunstenaars en makers, kan sinds vrijdag ook online bekeken worden. Programmeur Petra Boonstra heeft samen met Ellen Peters van Twentehoes een Twentse hand-out gemaakt.  Kunst, waaraan een elitair imago kleeft, in een spannende combinatie met  'boerse’ streektaal.  Voor wie dat te wild vindt, is er ook een Nederlandstalige versie. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.