Volledig scherm
© Frans Nikkels

Riooljoekels voor waterberging Oldenzaalsestraat in Enschede

Enschede aan zeeENSCHEDE - Het wordt steeds beter zichtbaar hoe grootschalig de reconstructie van de Oldenzaalsestraat eigenlijk is. Langs de straat, ter hoogte van het voormalige hoofdkantoor van ABN Amro, ligt een rij enorme rioolbuizen. 

De grote rioolbuizen zijn bedoeld voor een nieuwe ondergrondse waterberging in dit stuk binnenstad. 700 meter aan riooljoekels wordt gelegd, met een opvangcapaciteit voor 3,5 miljoen liter regenwater. Als reserveopvang bij extreme regenval worden daarnaast bovengronds wadi's aangelegd. 

Verkeer

De werkzaamheden nemen alles bij elkaar een jaar in beslag en worden fasegewijs uitgevoerd. Doordat delen van de straat worden afgesloten zal er sprake zijn van verkeersoverlast.

Volledig scherm
© Frans Nikkels

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.