Roman ‘De mooiste vrouw van de wereld’ schakelt tussen rauw en rouw: ‘Het moest pijn doen’

VIDEOENSCHEDE - Ook de tweede roman van Jonah Falke vindt zijn oorsprong in Enschede. Zijn studentenkamer boven gordijnatelier Atto voert hij met naam en toenaam op.

‘Kijk”, zegt Jonah Falke en hij wijst. “Achter dat klap-raam zit de badkamer.” Hij loopt de parkeerplaats van een supermarkt op en wijst nog eens. “Die twee achterste ramen, daar was mijn kamer.” Atto is de naam die groot op de gevel prijkt. Gordijnatelier en kledingreparaties Atto. En in het nieuwe boek van Falke. “Omdat het een mooie naam is en zo kon ik iemand Attoturk laten zeggen”, zegt hij met een grijns.

  1. Leefbaarheid
    PREMIUM

    Leefbaar­heid

    Woont u in een riant optrekje op Stokhorst? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over beleggers of huisjesmelkers die de lokale woningmarkt bestormen. Niet alleen omdat de gemiddelde woningwaarde in deze buurt meer dan 4 ton is, maar ook omdat het gemeentebestuur zich ervan heeft verzekerd dat maximaal 1 procent van de woningen gebruikt mag worden voor kamerverhuur. Je moet er toch niet aan denken dat op Stokhorst meer dan vier huizen in handen komen van eem pandjesprins?

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.