Roman ‘De mooiste vrouw van de wereld’ schakelt tussen rauw en rouw: ‘Het moest pijn doen’

VIDEOENSCHEDE - Ook de tweede roman van Jonah Falke vindt zijn oorsprong in Enschede. Zijn studentenkamer boven gordijnatelier Atto voert hij met naam en toenaam op.

‘Kijk”, zegt Jonah Falke en hij wijst. “Achter dat klap-raam zit de badkamer.” Hij loopt de parkeerplaats van een supermarkt op en wijst nog eens. “Die twee achterste ramen, daar was mijn kamer.” Atto is de naam die groot op de gevel prijkt. Gordijnatelier en kledingreparaties Atto. En in het nieuwe boek van Falke. “Omdat het een mooie naam is en zo kon ik iemand Attoturk laten zeggen”, zegt hij met een grijns.

  1. ING en gemeente Enschede praten weer over bankgebouw aan Boulevard

    ING en gemeente Enschede praten weer over bankgebouw aan Boulevard

    ENSCHEDE - De gemeente Enschede en de ING-bank zijn weer met elkaar in gesprek over de aankoop van het bankgebouw aan de Boulevard 1945. Tot nu toe verliepen die gesprekken via een advocaat, maar blijkbaar is de kou uit de lucht. „We hebben goede gesprekken met de ING”, aldus wethouder Jeroen Diepemaat. Hij verwacht dat het laatste puzzelstukje dat past in het immense bouwplan Kop van de Boulevard op niet al te lange termijn gelegd gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.