Roman ‘De mooiste vrouw van de wereld’ schakelt tussen rauw en rouw: ‘Het moest pijn doen’

VIDEOENSCHEDE - Ook de tweede roman van Jonah Falke vindt zijn oorsprong in Enschede. Zijn studentenkamer boven gordijnatelier Atto voert hij met naam en toenaam op.

‘Kijk”, zegt Jonah Falke en hij wijst. “Achter dat klap-raam zit de badkamer.” Hij loopt de parkeerplaats van een supermarkt op en wijst nog eens. “Die twee achterste ramen, daar was mijn kamer.” Atto is de naam die groot op de gevel prijkt. Gordijnatelier en kledingreparaties Atto. En in het nieuwe boek van Falke. “Omdat het een mooie naam is en zo kon ik iemand Attoturk laten zeggen”, zegt hij met een grijns.

  1. Politie slingert scooterrijders
op de bon in centrum Enschede

    Politie slingert scooterrijders op de bon in centrum Enschede

    ENSCHEDE - De politie is donderdagavond streng opgetreden tegen scooterrijders in het centrum van Enschede. Zo werd in de Raadhuisstraat tussen het Ei van Ko en het Van Heekplein een onbekend aantal bestuurders van scooters en brommers staande gehouden en bekeurd omdat zij tegen de regels in tussen het winkelend publiek door reden. Daarnaast werden voertuigen ter controle op een eventuele ongeoorloofde maximumsnelheid op een rollerbank gezet.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.