Volledig scherm
Scheidsrechter Bas Nijhuis © Pro Shots

RTL7 strikt Enschedeër Bas Nijhuis als presentator van 'Arctic Challenge 2018'

ENSCHEDE - Bas Nijhuis is normaal gesproken te bewonderen als scheidsrechter op het voetbalveld, maar de Enschedeër blijkt ook te kunnen presenteren. Vanaf zondag 4 februari presenteert hij ‘Arctic Challenge Tour 2018', dat om 16:30 uur wordt uitgezonden op RTL7.

In het programma moeten 35 teams binnen negen dagen 7.000 kilometer afleggen in de meest barre omstandigheden. Met veel sneeuw, gladde wegen en temperaturen die die kunnen dalen tot -40°C wordt het een zware beproeving. Daarnaast krijgen de kandidaten nog een andere uitdaging: ze moeten cryptische beschreven routes ontrafelen en coördinaten achterhalen.

Het eindpunt is dit jaar een bestemming op de poolcirkel, namelijk de eilandengroep Lofoten. Het is eerder verkozen tot één van de mooiste plekken ter wereld.

Twentse inbreng

Naast Nijhuis zijn er in het televisieprogramma nog meer Twentenaren te bewonderen. Zo doen Wouter Gelink & Sybrand Homan uit Hengelo, Conrad Groothuis & Evert Groothuis uit Vasse en Nick Veltmann & Rob Veltmann uit Oldenzaal als deelnemers mee. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.