Jeffrey (rechts) en Collin van den Dolder bij een rupsenval in Oldenzaal. „Zal me niet verbazen dat ze de rupsen er zelf in hebben gestopt”, zegt hun opponent Silvia Hellingman. De broers hebben een advocaat in de arm genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeffrey (rechts) en Collin van den Dolder bij een rupsenval in Oldenzaal. „Zal me niet verbazen dat ze de rupsen er zelf in hebben gestopt”, zegt hun opponent Silvia Hellingman. De broers hebben een advocaat in de arm genomen. © Robin Hilberink

Rupsenbestrijders in Twente krijgen jeuk van elkaar: ruzie over de ‘Processiestop’

ENSCHEDE - Zo hier en daar vliegen er nog wat jeuk veroorzakende brandharen van de eikenprocessierups door de lucht, maar binnenkort is het seizoen voorbij. Intussen krijgen twee partijen in de rupsenbestrijding vooral jeuk van elkaar.

 1. Priscillia redt haar 3 kinderen uit brandende woonwagen: ‘Voelde de vlammen langs mijn been gaan’
  PREMIUM
  Video + update

  Priscillia redt haar 3 kinderen uit brandende woonwagen: ‘Voelde de vlammen langs mijn been gaan’

  Priscillia Pril (35) staart nog vol ongeloof naar het uitgebrande karkas van haar huisje op het Enschedese woonwagenkamp. Amper twee uur eerder heeft ze zich met haar drie kinderen op het nippertje gered uit de brandende woning. Het dringt steeds meer bij haar door dat het gezin niets meer heeft. Ze hebben geen inboedelverzekering; op een kamp is een brandpolis vaak moeilijk te krijgen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Samenvatting | Heracles Almelo - Feyenoord
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Heracles Almelo - Feyenoord

  17:09
 2. Samenvatting | RKC Waalwijk - FC Twente
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | RKC Waalwijk - FC Twente

  17:03

Enschede e.o.