Volledig scherm

Samenwerking UT krijgt beurs in onderzoek naar toekomst microkrediet

ENSCHEDE/ALMELO - De Universiteit Twente is samen met het European Microfinance Network (EMN) en Qredits uitgekozen als ontvanger van de EIBURS: een beurs tot 100.000.- euro per jaar voor een periode van 3 jaar. De samenwerking tussen de drie instellingen krijgt het bedrag om onderzoek te doen rond het thema ‘Bouwen aan de toekomst van inclusive finance'.

De EIB University Research Sponsorship - kortweg EIBURS - wordt uitgereikt door de Europese Investeringsbank, het EIB Institute. Het samenwerkingsverband tussen de UT, EMN en Qredits gaat de beurs gebruiken p, berder onderzoek te naar inclusive finance: een beleidsinstrument om armoede te bestrijden en ongelijkheid in inkomen te verminderen.

Verheugd

“We zijn zeer vereerd dat we met deze kans bij kunnen dragen aan de toekomst van ‘inclusive finance’ in Europa”, reageert Michel Ehrenhard, hoofdonderzoeker van het project en hoofddocent van het vak Strategic Entrepreneurship aan de Universiteit van Twente. “Een aandachtsgebied dat naadloos aansluit bij de ‘high tech human touch’ focus van de Universiteit van Twente.” Ook EMN en Qredits laten weten verheugd te zijn met de beurs: “Dit is fantastisch nieuws, niet alleen voor EMN maar ook voor de Europese microkrediet sector.”

Het project zal worden ondersteund door de Technische Universiteit van Berlijn, de Nord University, Triodos Bank en Youth Business International.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.