Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Satudarah hielp politie bij opdoeken drugsbende in Enschede

ENSCHEDE - De verboden motorclub Satudarah heeft de politie in 2018 geholpen bij het opdoeken van een Enschedese, rivaliserende bende. Januari dat jaar leverde de club iemand uit dat kamp af bij de politie en dwong hem uit de school te klappen. Later dat jaar gebeurde het opnieuw met een handlanger. „Het was een een-tweetje tussen Satudarah en de politie”, zegt een advocaat.

Als een jongetje dat stout is geweest werd Fady B. (30) uit Enschede januari 2018 door een man die te linken is aan Satudarah naar de politie gebracht. Daar moest hij gaan vertellen wat hij van de groepering wist die achter aanslagen zat op mensen rond de motorclub en die in de drugs zat. 

  1. Tv-journalist Jan van Loenen uit Enschede: na 44 jaar en 2000 reportages nog steeds bovenop het nieuws
    PREMIUM

    Tv-journalist Jan van Loenen uit Enschede: na 44 jaar en 2000 reportages nog steeds bovenop het nieuws

    Jan van Loenen (63), een televisiejournalist van wie vooral de stem bekend is. Die stem is vaak op de buis te horen, zijn gezicht blijft meestal buiten beeld. Hij maakte veel tv-reportages voor de belangrijke nieuwsrubrieken Achter het Nieuws, Nova en (nog steeds) voor Nieuwsuur. Van Loenen schreef een boek over zijn carrièrre tot dusver. Alle reden met hem door zijn geboortestad Enschede te fietsen, langs bijzondere locaties.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.