Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Saxion-docent genomineerd voor scriptieprijs

ENSCHEDE - Saxion-docent Anne Klarenbeek is genomineerd voor de LSVb-scriptieprijs 2019. Het is de tweede keer dat de door LSVb en ScienceGuide opgerichte prijs wordt uitgereikt. De winnaar wordt op 1 maart bekend gemaakt in een uitreiking door minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Anne Klarenbeek is genomineerd vanwege zijn scriptie ‘Formatieve feedback op Engelse taalvaardigheid’. Volgens de jury laat de sinds 2009 bij Saxion werkzame docent zien’wat de kracht kan zijn van een ontwerponderzoek, ingezet in een opleiding.’ 

Klarenbeek schreef de scriptie ter verbetering van de opleiding International Business en Master Studies. In zijn opzet heeft de docent uit een studentenenquête en een docentdiscussie een aantal leerdoelen geformuleerd, wanneer deze zijn getoetst in een experiment. De jury: “Als het beheersen van academisch Engels het leerdoel is”, zo stelt Klarenbeek, dan moeten docenten hierin ook worden gefaciliteerd in tijd en scholing, omdat het goed verzorgen van de feedback meer tijd vergt en omdat docenten mogelijk nog meer willen leren over het geven van de juiste directe feedback op schriftelijk Engels”.

Andere genomineerden voor de prijs zijn Floris Bercke-Smit van de Vrije Universiteit Amsterdam en Toske Andreoli van de Rijksuniversiteit Groningen. De winnaar wordt op 1 maart bekendgemaakt. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.