De Raaltenaar, die sinds 2010 les geeft aan Saxion in Enschede, kwam afgelopen weekeinde in de picture nadat het Twitteraccount ‘Vizier op Links’ zijn 16.000 volgers attendeerde op de tweets van Kiekebosch.
Volledig scherm
PREMIUM
De Raaltenaar, die sinds 2010 les geeft aan Saxion in Enschede, kwam afgelopen weekeinde in de picture nadat het Twitteraccount ‘Vizier op Links’ zijn 16.000 volgers attendeerde op de tweets van Kiekebosch. © Twitter

Saxion-docent wekt bij Wilders-fans en eigen directie woede met tweets

ENSCHEDE - Saxion-docent Harrie Kiekebosch kreeg afgelopen weekeinde een storm van kritiek over zich heen op Twitter, na tweets over Geert Wilders. Kiekebosch sprak de wens uit dat Wilders’ bewaking wordt opgeheven en schreef dat je ’niet ver genoeg kunt gaan met dit soort minderwaardige mensen.’ Saxion ‘keurt de tweets af’. De directie gaat erover met Kiekebosch in gesprek.

5 reacties

 • Anny Toonen

  2 jaar geleden
  Als het niveau van de docenten/begeleiders in de opleiding zo is, dan is het niet verwonderlijk dat er in de journalistiek niet altijd meer onpartijdig verslag wordt gedaan. Dat ze zich lenen voor stemmingmakerij die meer lijkt op aantrekken van meer abonnees dan op eerlijke, waarheidsgetrouwe weergave van feiten.
 • Eric Bakker

  2 jaar geleden
  Het zal je kind maar wezen die met dit haatgif geïnfecteerd zal worden door deze man. Saxion neem je verantwoordelijkheid en dump deze haatzaaiende man direct.
 • H.M.A. Kleijssen

  2 jaar geleden
  deze man hoort geen docent te zijn , op welke school ook.
 • Peter Paro

  2 jaar geleden
  journalisten zijn inderdaad rooie rakkers; dat wordt hier bevestigd door deze man. Je ziet en hoort het elke dag bij de tv programma's. Zij zijn een buitenwacht met een afrekencultuur, vaak onder media-of sociale druk rond een modeverschijnsel. Altijd ongenuanceerd en uit zijn verband getrokken. Altijd provocatief, altijd suggestieve vraagstelling. Het is tuig van de richel, maar niemand doet er iets aan. Altijd onder het mom van " echte democratie" Laat me niet lachen
 • Gerard M.

  2 jaar geleden
  Goed dat Saxion zich distantieert van deze uitspraken en dat ze de docent aanspreken op zijn extremistisch gedrag. Insinueren dat de bewaking opgeven mag worden zodat een "minderwaardig mens geen bescherming meer heeft tegen doodsbedreigingen is abnormaal. Het is kwalijk dat extremisme hoogstwaarschijnlijk ook zo wordt doorgegeven aan de leerlingen.