Saxion vindt plek in vroegere ziekenhuis aan Ariënsplein in Enschede

VIDEOENSCHEDE - De metamorfose die het voormalige ziekenhuis aan het Ariënsplein de komende jaren ondergaat is ingezet. In een tijdsbestek van enkele maanden is 3000 vierkante meter van het totaal 50.000 vierkante meter door Saxion ingenomen. 

Vorige week, bij de opening van het academisch jaar, onthulde de hogeschool de naam voor haar nieuwste tak. Start!bySaxion huisvest student ondernemers die hun eerste stappen zetten in de ondernemerswereld. 

Trots

Directeur André Roos van het Saxion Centrum voor Ondernemerschap is trots op wat de afgelopen maanden gerealiseerd is. ,,Toen we voor het eerst de plannen van de Belgische ontwikkelaar L.I.F.E hoorden konden we ons niet direct een voorstelling maken van wat hier staat te gebeuren. Nu we als eerste een plek hebben gekregen in dit enorme gebouw, begint het langzaam maar zeker te landen", zegt Roos. 

Huisstijl

De huisstijl is Saxion, maar de ruimte doet in niets denken aan een school of een ziekenhuis. Op 3000 vierkante meter is ruimte genoeg voor jonge ondernemers en studenten die samen willen bouwen aan een toekomst. Wat opvalt in het vroegere ziekenhuis is dat vrijwel niets nog herinnert aan de historie. In een half jaar tijd is een complete vleugel van het ziekenhuis verbouwd. Het is daarmee de aanzet tot het grotere geheel dat de komende jaren moet resulteren in een stadscampus die in Nederland zijn gelijke niet kent.Reporters van TV Enschede namen alvast een kijkje, bekijk die video hierboven terug.

Volledig scherm
Het voormalige ziekenhuis aan het Ariënsplein ondergaat een metamorfose © Frans Nikkels

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.