Schaatsvierdaagse op IJsbaan Twente ondanks lenteweer een succes

VIDEOENSCHEDE - Op IJsbaan Twente is deze week voor de tweede keer een schaatsvierdaagse. Het evenement is opgezet door studentenschaatsvereniging De Skeuvel. Naast het schaatsen van 4, 8 of 16 kilometer per dag, kan dit jaar ook de Elfstedenafstand geschaatst worden: 200 kilometer. Dit gebeurt dan wel verdeeld over de vier dagen, dus 50 kilometer per dag.

Het mooie lenteweer heeft geen invloed op de opkomst, want met 230 deelnemers is de deelname gelijk aan vorig jaar. “Mensen gaan toch wel schaatsen, ook al is het mooi weer”, zegt Rosanne van Heijst van D.S.V. De Skeuvel. Zeven deelnemers besloten de uitdaging aan te gaan om 125 rondjes per dag te schaatsen, om daarmee in vier dagen de ‘Elfstedentocht’ te volbrengen. “Het zijn er niet heel veel, maar er zijn toch een aantal diehards die er voor gaan. Leuk!”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Volledig scherm
Schaatsvierdaagse op IJsbaan Twente © still uit video
  1. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

    Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

    ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.