Schapen van kinderboerderij Enschede kunnen de winter in

Een schaapskooi, een gemaaid weiland, houtwal, hek en slootjes eromheen: de schapen van de Kinderboerderij Noord zijn helemaal klaar voor de winter.

Het was een feestelijk moment, zaterdag bij de kinderboerderij. De houten schaapskooi, gebouwd door vrijwilligers,  is officieel open.  Vele uren hebben Bennie Hulscher van de boerderij en Jan Bult met ‘Lonneker krasse knarren’ er in gestoken. Want naast het houten onderkomen werden er zo’n 400 boompjes geplant om het schapenweiland, een hek geplaatst en sloten uitgegraven en uitgediept. 

Bomen en planten

De nieuwe schaapskooi werd geopend door wethouder Jeroen Diepemaat. Hij had daarvoor de hulp van zijn zoontje Wout ingeschakeld. De wethouder wees erop hoe actief de Kinderboerderij is. ,,Het ene project is nog niet klaar, of het andere is alweer aangekondigd.” Volgend jaar gaat de boerderij aan de slag met een natuurbelevingspad, waar kinderen leren over de bomen en planten rond de kinderboerderij.

Ecologisch

In het voorjaar gaan ook de  groentetuinen weer open. En ook daar wordt een slag gemaakt.  Patrick Ros werkt er op de zaterdagen met zijn vrouw en de kinderen uit de buurt: ,,Wij streven er naar de jeugdtuin zoveel mogelijk ecologisch  verantwoord te maken.  Dat gaan we doen middels permacultuur: een manier van tuinieren waarbij niets wordt verspild en de verschillende onderdelen elkaar versterken.”

Volledig scherm
De schaapskooi op de Kinderboerderij Noord is geopend door wethouder Jeroen Diepemaat. Hij kreeg hulp van zijn zoonje Wout. © Cees Elzenga/hetoog.nl

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.