Volledig scherm
Erwin Versteeg (toen nog PVV) tijdens de verkiezingsgesprekken in het Balengebouw. Linksachter Patrick de Jong, die nu steunfractielid is bij Verbindend Rechts. © 1Twente Enschede

Scheidend PVV-raadslid in Enschede verder onder naam Verbindend Rechts

ENSCHEDE - Raadslid Erwin Versteeg gaat definitief verder als eenmansfractie. Versteeg stapte vrijdag 17 augustus uit de PVV, omdat hij niet op een lijn lag met de rest van de fractie. 

In principe is een raadslid vrij om zich bij een andere fractie aansluiten. Maar dat gaat in het geval van Versteeg niet gebeuren. 

Groep Versteeg of Verbindend Rechts

Volgens de regels van de gemeenteraad moeten raadsleden die zich als eenmansfractie afscheiden verder onder hun eigen achternaam. In dit geval gaat Erwin Versteeg verder als Groep Versteeg. Dat geldt in de raadzaal.

Op social media voegt Versteeg daar echter de partijnaam Verbindend Rechts aan toe. Hij hoeft het politieke werk niet helemaal alleen te doen: steunfractielid Patrick de Jong (die ook opstapte bij de PVV) mag namens samen de eenmansfractie commissievergaderingen bezoeken.

Bijstandsfraude en Milli Görüs

De eerste politieke daden van Verbindend Rechts zijn al een feit. Versteeg wil van het college onder meer weten wat bestrijding van bijstandsfraude kost en heeft opgeleverd en of er inwoners met openstaande celstraffen zijn die desondanks een uitkering hebben gekregen.

Versteeg heeft ook schriftelijke vragen gesteld over Milli Görüs in Enschede. De Turkse organisatie is gevestigd aan de Veilingstraat. Versteeg wil weten welke activiteiten er worden ontplooid, nu NRC ontdekte dat Milli Görüs sinds 2013 vanuit Nederland ‘trainingskampen’ in Turkije verzorgde voor jongeren. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.