Scholieren op excursie bij Solar Team Twente in Enschede

VIDEOENSCHEDE - De voorbereidingen van het Solar Team Twente voor de nieuwe zonneauto die in oktober door Australië moet rijden zijn in volle gang. Momenteel wordt de auto ontworpen en begin maart begonnen wordt met de bouw. Medio juni moet de auto klaar zijn voor de eerste tests.

Naast het bouwen van een nieuwe zonneauto willen de studenten van het Solar Team Twente hun kennis delen met de jongere generaties. Het team studenten gooit daarom de deuren de komende tijd open om leerlingen van de basisschool te laten zien hoe een zonneauto wordt gemaakt. Woensdag was de eerste discussie, een schoolklas van de Kardinaal Alfrinkschool uit Neede was te gast. De scholieren kregen een inkijkje in het proces en kregen ook de diverse ruimtes, de werkplaats en de zonneauto van 2017 te zien.

“Het is de eerste keer dat we een basisschoolgroep uitnodigen bij ons op kantoor”, zegt Frances van Elburg van het Solar Team Twente enthousiast. “Het is altijd maar de vraag hoe dat loopt, want wat vertel je ze allemaal? Maar volgens mij vonden de kinderen het heel erg leuk en ook wij hebben er van genoten.”

De World Solar Challenge wordt eens in de twee jaar gehouden in Australië en is dit jaar van 13 tot 20 oktober. Tijdens de editie van 2017 eindigde Solar Team Twente met haar zonneauto RED Shift als vijfde.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Volledig scherm
Leerlingen van basisschool uit Neede op excursie bij het Solar Team Twente. © still uit video
Volledig scherm
© Still uit video

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.