Schoonmaakactie in Enschede met monsters én helden

videoKinderen ervan bewust maken dat al dat zwerfafval niet op straat hoort te liggen. En hun ouders stiekem ook. Dat is het idee achter de ‘afvalmonsterstoet’, die zondagmiddag door het Enschedese centrum trok.

Robin is een held. Dat kun je zien aan de cape op zijn monsterpak. Maar ook in zijn alledaagse kloffie is de 5-jarige Enschedeër een held in de  strijd tegen zwerfafval. Geen sigarettenpeukje op straat ontsnapt aan zijn aandacht. Alles wordt opgepakt en in de afvalbak gegooid. „Dat doet hij al zo’n beetje vanaf dat hij kan lopen”, vertelt moeder Else-Suzanne Mulder. „We zeggen wel eens dat hij niet altijd met zijn vingers aan al die vieze dingen moet zitten, maar dat maakt hem niets uit. Hij gaat gewoon door.” Waar Robin dat van heeft? „Ik zou het niet weten. Ik ben zelf wel van het schoon, maar niet direct van het opruimen.”

  1. Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschilderingen restaureren als cadeau
    VIDEO

    Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschil­de­rin­gen restaure­ren als cadeau

    ENSCHEDE -De Jozefkerk aan de Oldenzaalsestraat bestaat 125 jaar. Dit weekend viert Stichting Behoud Jozefkerk het bestaan van de kerk. “En om het te vieren, hebben we onszelf een geschenk gegeven”, vertelt bestuurslid John Schiffel. “Sinds juni zijn restaurateurs uit Nijmegen bezig met het terughalen en blootleggen van de oude muurschilderingen.” Dat dit nu zo makkelijk kan, was niet altijd het geval.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.