Volledig scherm
Hornbach beplakte maandag een etalage in de binnenstad, maar die heeft volgens de manager Nederland niks met nieuwbouw te maken. © Frans Nikkels

Schot in komst Hornbach naar Enschede

ENSCHEDE – Burgemeester en wethouders van Enschede zetten volgende week waarschijnlijk een handtekening onder de concept-koopovereenkomst met de Duitse bouwmarkt Hornbach.

In september kan de gemeenteraad goedkeuring geven over de overeenkomst. Vervolgens moet er een bestemmingsplanprocedure worden opgestart en moet Hornbach een bouwaanvraag indienen.

Najaar 2017
Hornbach gaat nog steeds uit van nieuwbouw op het DCW-terrein tussen Kuipersdijk en Zuiderval in de hoek met de A35. Tegen de plannen, zo staat nu al vast, worden bezwaren ingediend door concurrerende bouwmarkten.

Die bezwaren zorgen waarschijnlijk voor een jaar vertraging. De Duitse bouwgigant vindt het geen probleem wanneer pas in het najaar van 2017 de vestiging in Enschede wordt geopend.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.