De politie bekeurt een scooterrijder in het centrum van Enschede.
Volledig scherm
De politie bekeurt een scooterrijder in het centrum van Enschede. © Lars Smook

Scooterrijders opnieuw massaal op de bon in centrum Enschede

ENSCHEDE - De politie heeft zaterdagmiddag opnieuw opgetreden tegen de overlast van snor- of bromfietsers in de binnenstad van Enschede. In een tijdsbestek van 1,5 uur werden liefst 25 bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen of rijden in een voetgangerszone. 

Afgelopen donderdag schreven agenten ook al 80 boetes uit voor het rijden in een voetgangersgebied. Twee bekeuringen werden uitgeschreven voor een te hoge constructiesnelheid van een scooter. Ook werd er 1 WOK-status (Wacht Op Keuring) toegewezen. De controles vonden plaats aan de Haverstraatpassage, Kalanderstraat en Raadhuisstraat. 

Ongelukken

Het wandelend publiek en de winkeliers zelf hebben al lange tijd overlast van scooters in het centrum van Enschede. Vorige week veroorzaakten scooterrijders twee ongelukken met letsel in de stad. Die incidenten leidden afgelopen maandag in de gemeenteraad tot de toezegging van burgemeester Onno van Veldhuizen dat er een parkeerverbod voor scooters in de binnenstad zal worden ingevoerd. Daarnaast wordt er door de politie strenger gecontroleerd. 

De politie komt via social media nogmaals met een waarschuwing. “Er volgen in de toekomst meer controles!”

Er is veel overlast van scooters in het centrum van Enschede, afgelopen donderdag en vrijdag waren er incidenten. De ondernemers zijn het helemaal zat. Bekijk hun reactie in de onderstaande video.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.