Volledig scherm
(Foto ter illustratie) © Emiel Muijderman

SGP niet blij met open dag Technology Base op zondag

ENSCHEDE - De SGP Overijssel is niet blij dat de open dag van de Technology Base op vliegveld Twente op een zondag wordt gehouden. De partij maakt 'ernstig bezwaar' tegen de datum van aankomende zondag, 16 september. „Dit is niet in overeenstemming met het vierde gebod van de Wet van God.”

De fractievoorzitter van de SGP heeft schriftelijke vragen gesteld aan de Gedeputeerde Staten van Overijssel. De partij wil onder meer weten op welke manier de provincie betrokken is bij de open dag van de luchthaven. Ook is de gereformeerde partij benieuwd hoeveel medewerkers er zondag worden ingezet, en of dat op vrijwillige basis gebeurt.

Rustdag

Fractievoorzitter Dirk van Dijk: „De zondag is door God geschonken als rustdag, een dag van rust om afstand te nemen van alle hectiek en gejaagdheid van de maatschappij en die dag te besteden gericht op God en met het oog op het welzijn van de mens. Veel bijbelgetrouwe christenen zullen, hoewel ze misschien erg geïnteresseerd zijn, om die reden zich niet aanmelden voor de Open Dag.”

Poll

SGP niet blij met open dag Technology Base op zondag

  • Goed dat SGP staat voor haar principes (21%)
  • Wat een bekrompenheid, het is 2018 (58%)
  • Gaat de SGP nu ook protest aantekenen tegen alle koopzondagen? (22%)
2459 stemmen

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.