Ken je ze nog? Mike uit Temptation Island en Pepijn en Daan uit First Dates
Volledig scherm
Ken je ze nog? Mike uit Temptation Island en Pepijn en Daan uit First Dates

Single of niet? Zo vieren deze tv-datende Tukkers Valentijnsdag

ENSCHEDE – Ze waren onder het toeziend oog van bijna heel Nederland op zoek naar de liefde: de Twentse deelnemers aan datingprogramma’s zoals First Dates en Temptation Island. Maar hebben ze de liefde van hun leven inmiddels ook gevonden, of is het een eenzame Valentijnsdag voor deze Tukkers?

Meerdere streekgenoten maakten het afgelopen jaar hun opwachting in verschillende datingprogramma’s. Vooral het razend populaire First Dates ontving regelmatig gasten uit het oosten van het land. Met wisselend succes voor de Twentse vrijgezellen. Hebben ze op deze dag van de liefde hun wederhelft gevonden, of zijn ze nog zoekende?

Pepijn viert huwelijk van ouders: ‘Geen derde First Dates’

Pepijn uit Enschede deed twee keer mee aan het programma First Dates. Deze Valentijnsdag viert hij de liefde van zijn ouders, die op de datum dertig jaar zijn getrouwd. Zelf is hij nog single.
Volledig scherm
Pepijn uit Enschede deed twee keer mee aan het programma First Dates. Deze Valentijnsdag viert hij de liefde van zijn ouders, die op de datum dertig jaar zijn getrouwd. Zelf is hij nog single. © Still aflevering First Dates, BNNVARA

Heel Twente herkende de 27-jarige Pepijn Gansevles uit Enschede tijdens niet één, maar twee optredens in het First Dates-restaurant. Op deze Valentijnsdag is hij zeker wel bezig met de liefde, alleen niet met die van hemzelf: “Mijn ouders zijn donderdag dertig jaar getrouwd”, vertelt hij lachend. “Dat was altijd wel een dingetje op Valentijnsdag. Op de vraag of ik nog wat ging doen was het antwoord altijd: ‘Ja, naar mijn ouders’. Ik heb dus wel plannen deze Valentijnsdag, maar ga niet zelf op een date.”

Na een eerste optreden in het programma First Dates was het bij zijn tweede deelname raak voor Pepijn. Althans, zo leek het in de uitzending in december. Pepijn had een klik met Els uit Nijmegen en aan het eind van hun date was een tweede ontmoeting een kwestie van tijd.

Die vervolgdate kwam er ook, maar inmiddels is de liefde tussen de twee weer bekoeld. “Ik ben nog naar Els in Nijmegen geweest om samen een film te kijken, maar sinds de feestdagen hebben we niet veel contact meer. Zij is druk met haar studie en ik met mijn werk. Een derde keer in First Dates? Nee, dat ga ik niet doen. Niet omdat ik het niet leuk vond, het was juist een hele fijne ervaring. Maar het publiek denkt dan ook: ‘daar heb je hem weer’. Ik probeer de liefde nu op een andere manier te vinden.”

Verleider uit Enschede kiest voor tijd met familie

Mike Tibbe uit Enschede was afgelopen jaar te bewonderen in Temptation Island. Op deze Valentijnsdag verleidt hij geen vrouwen.
Volledig scherm
Mike Tibbe uit Enschede was afgelopen jaar te bewonderen in Temptation Island. Op deze Valentijnsdag verleidt hij geen vrouwen.

Dankzij Mike Tibbe uit Enschede liep de temperatuur bij veel tv-kijkende vrouwen vorige zomer hoog op, in zijn rol als verleider in Temptation Island. Hoewel hij over aandacht van het andere geslacht niks te klagen heeft (Mike zei eerder in deze krant zelfs een baksteen te kunnen versieren), brengt hij deze Valentijnsdag niet door met een vrouw. “Ik vier de liefde van de mensen die het dichtst bij me staan, mijn familie en vrienden.” 

Vroeger deed Tibbe wel fanatiek aan Valentijnsdag, geeft hij toe. “Maar” legt de Enschedeër uit, “die spanning van het versturen van briefjes en het geven van cadeautjes is nu wel voorbij. Ik ben momenteel single. Natuurlijk kijken vrouwen wel eens naar me, maar daar blijft het dan in de praktijk ook wel bij. Ze nemen geen contact op en zelf ben ik er ook niet mee bezig op dit moment. Ik ben vooral druk met werk.”

Mike is niet meer werkzaam als manager in herenmodezaak Sons, maar verdiend nu zijn geld in de e-commerce. Zijn deelname als hunk in Temptation Island legt hem op  professioneel vlak ook geen windeieren. “Hier en daar krijg ik wel eens klussen aangeboden omdat ik in dat programma heb gezeten. Zo sta ik vier dagen op de Huishoudbeurs binnenkort. Het fijne is dat ik kan kiezen wat ik wel en niet wil doen. Alleen maar leuke dingen. Maar deze Valentijnsdag besteed ik vooral de aandacht aan mijn ouders en mijn ‘broeders’. De echt belangrijke mensen.”

Snowboarden, maar een hartje onder de skilift

Iris en Daan tijdens First Dates
Volledig scherm
Iris en Daan tijdens First Dates © BNNVARA

“Ik zit hoog op een berg in Oostenrijk voor een voor een snowboard-trip!”, is Daan Sluman (23) duidelijk over wat hij in de dagen rond Valentijnsdag doet. “Ik sta inderdaad donderdag om 09:00 uur weer op de piste! Lekker boarden! Ik vraag me af of er hier wel een Valentijn vibe hangt.”

De Enschedeër was eind 2018 te bewonderen als kandidaat in First Dates en had daar een leuke tijd met Iris uit Huizen. Ze dacht echter wel dat Enschede in Zuid-Holland lag. Ze stonden beiden open voor een tweede date, maar die heeft tot dusver nog niet plaats gevonden. “Ik vind het tof om te kunnen zeggen dat ik er met veel plezier op terug kijk”, blikt Daan terug op het programma. “Hilarisch en gaaf om jezelf terug te zien op tv en ik  heb erg gelachen om de Twitter-reacties tijdens de uitzending. Af en toe heb ik nog leuk contact met Iris, maar elkaar gezien hebben we niet meer. Ik ben nog single, maar zou het niet nog een keer doen; been there, done that.”

Helemaal voorbij gaat de ‘dag van de liefde’ niet aan de sportieve Enschedeër: “Ik zal m’n eigen steentje bijdragen door een groot hart onder een skilift in de sneeuw te tekenen.”

Daan op de piste.
Volledig scherm
Daan op de piste. © eigen foto
 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.