Volledig scherm
© Frans Nikkels

Sint zoekt Cheryl uit Enschede op in ziekenhuis na ongeluk tijdens intocht

ENSCHEDE - Toen ze na een val huilend van de pijn op de grond lag bij de glijbaan van indoorspeeltuin Avontura, had de hoofdpiet het de 2,5 jaar oude Cheryl van der Horst al beloofd: we komen je in het ziekenhuis opzoeken en brengen cadeautjes mee.

Aangezien de hoofdpiet zich altijd aan zijn belofte houdt, is er vrijdagmiddag een feestje voor de Enschedese peuter die vier weken lang met de beentjes omhoog in het ziekenhuis MST moet liggen. Sinterklaas en een handvol pieten komen haar opvrolijken. Bij haar bedje maakt de sint een praatje met het onfortuinlijke kind dat na de intocht van sinterklaas in de Wesselerbrink bij Avontura viel en haar rechterbovenbeen brak, vermoedelijk omdat iemand er per ongeluk op ging staan.

Cadeautjes
De sint en zijn hulppieten herkennen Cheryl meteen van de intocht in Enschede Zuid op zondag 12 november. Natuurlijk hebben ze cadeautjes meegebracht voor Cheryl, zoals popjes uit de film Frozen. Vanzelfsprekend zijn de pieten ook de pepernoten en ander snoepgoed niet vergeten.

Kinderafdeling
Omdat sint en zijn pieten nu toch in het ziekenhuis zijn, krijgen ook de andere patiëntjes op de kinderafdeling een verrassingsbezoekje. De presentjes die ook zij krijgen, zijn voornamelijk beschikbaar gesteld door verschillende bedrijven.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.