Volledig scherm
PREMIUM
Wilco Louwes. © Lars Smook

Sluipverkeer

ColumnAls het aan de gemeente ligt kunnen we over een paar jaar alleen met de fiets dwars door Enschede. Wie het toch waagt om het centrum van onze mooie stad met de auto te betreden komt terecht in een doolhof van 30-km-zones of wordt linea recta in een parkeergarage gestuurd. Met het parkeergeld worden meer maatregelen genomen die autorijden onaantrekkelijk maken.

Misschien wat gechargeerd, maar het zijn de vergezichten. Eerst transformeren de Molenstraat, Oosterstraat en delen van de Hengelosestraat en Deurningerstraat tot fietsstraten of autoluwe zones. Later worden de Oldenzaalsestraat en Ripperdastraat ‘geknipt’, zodat elke doorgaande centrumroute(noord-zuid en oost-west) vakkundig onmogelijk is gemaakt.

  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.