Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Sluwe Enschedeër pakt ‘seksafperser’ met babbeltruc terug

ENSCHEDE – Mogelijk een miljoen Nederlanders hebben afgelopen tijd een zeer intimiderende afpersmail gekregen. Ook een Enschedese ICT’er. Maar hij sloeg terug. Met een list ontfutselde hij de afperser diens unieke IP-adres. Daarmee bezorgde de Twentenaar de politie een sterk wapen om de crimineel te achterhalen.

De Enschedeër kreeg per anonieme, niet te traceren mail, de opdracht om binnen 5 dagen 500 euro over te maken naar een bitcoinrekening. Anders zou er een beschamende seksvideo verspreid worden. De Enschedeër maakte echter sluw gebruik van de hebberigheid van de afperser.

  1. Fotoreeks: Enschede in extase na titel FC Twente
    Fotoreeks

    Fotoreeks: Enschede in extase na titel FC Twente

    ENSCHEDE - FC Twente is voor de tweede keer gepromoveerd naar de eredivisie, na het gelijkspel tegen Jong AZ (0-0) en de nederlaag van concurrent Sparta tegen Jong PSV (2-0). De eerste keer gebeurde dat in 1984, ook nadat de club één jaar op een lager niveau had gespeeld. Destijds ging dat niet zoals nu gepaard met het kampioenschap; FC Twente eindigde als nummer twee in de competitie, achter MVV. Bekijk hier de mooiste foto's van de feestvreugde in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.