Volledig scherm
The Passion in Enschede was een groot evenement waar de gemeente destijds wél oren naar had. © anp

Songfestival in Enschede? ‘Niet met gemeentegeld’, zegt de wethouder

ENSCHEDE - Wie had gehoopt dat Enschede zich na de overwinning van zanger Duncan Laurence zou opwerpen als kandidaat-organisator van het Eurovisie Songfestival, komt bedrogen uit. 

Het college heeft op dit moment andere dingen aan haar hoofd, zegt wethouder Arjan Kampman. 

Ambitie

CDA-raadslid Mart van Lagen was er maandagavond als de kippen bij om Enschede (of Twente) voor te dragen als organisator van het songfestival. Na het Glazen Huis van 3FM Serious Request, het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal en het landelijke paasevent The Passion zou de Europese liedjeswedstrijd een prima volgende ambitie van de stad kunnen zijn, vindt Van Lagen.

Geen geld

Wethouder Arjan Kampman ziet eigenlijk geen rol voor de gemeente weggelegd. „Hoe charmant ook”, aldus Kampman, „maar gezien de opgave waarvoor de stad staat, moeten wij ons afvragen of wij dat willen.” Hij verwacht dat de stad miljoenen zal moeten opbrengen om zo’n evenement mogelijk te maken en dat is in tijden van zorgtekorten en bezuinigingen volgens hem niet te verkopen. 

Bovendien denkt Kampman dat de hotelcapaciteit in en om de stad niet genoeg zal zijn. „Maar we zijn altijd bereid te luisteren naar voorstellen”, aldus Kampman. Er heeft zich formeel nog geen partij bij de gemeente gemeld om de organisatie van het Eurovisie Songfestival op zich te nemen. Al wil evenementenlocatie Vliegveld Twenthe een serieuze poging wagen.

Poll

Vliegveld Twenthe wil het Songfestival binnenhalen

  • Zonde van de moeite, dit is compleet onhaalbaar (44%)
  • Goed plan! Het vliegveld heeft alles wat nodig is voor zo’n groot evenement (32%)
  • Ik ben voor, zolang het maar niet met gemeentegeld wordt bekostigd (24%)
2296 stemmen
Volledig scherm
Wethouder Arjan Kampman © Carlo ter Ellen

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.