Volledig scherm
© ANP XTRA

SP kritisch over strafkorting Enschedese bijstandsgerechtigde

ENSCHEDE De SP-fractie is bezorgd over de strafkortingen op bijstandsuitkeringen in Enschede. De partij heeft zich schriftelijke vragen tot het college van burgemeester en wethouders gewend.

Aanleiding is het artikel zaterdag in Tubantia, waarin een vrouw vertelt hoe zij zonder pardon werd gekort op haar bijstandsuitkering. Die strafmaatregel werd haar opgelegd omdat zij niet was verschenen op een ‘Doen-beurs'. Die stelt de gemeente verplicht voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen.

Vergist in de datum

 De vrouw had zich echter vergist in de datum, en verscheen een dag later. Ze begreep wat er was misgegaan en trok meteen aan de bel met het verzoek een andere Doen-beurs te mogen bezoeken. De gemeente stelt immers dat bijstandsgerechtigden een tweede kans verdienen.

Ze werd echter gekort op haar uitkering, waartegen ze tevergeefs bezwaar. SP-raadslid Piet van Ek wil van het college weten of de beschreven casus een uitzondering is, of dat dit lik-op-stuk beleid nog steeds structureel voorkomt, ondanks de toezegging van de gemeente hier per direct mee te stoppen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.