Volledig scherm
PREMIUM
Het pand van Space53 in Enschede. © Wouter Borre

Space53 blij met plan van minister: Enschedese dronetester krijgt meer ruimte

ENSCHEDE - Drone testcentrum Space53 in Enschede is blij met het plan van minister Cora van Nieuwenhuizen om de regels voor testlocaties van drones te versoepelen. Daarmee komt het gebruik van drones in het dagelijks leven weer een stapje dichterbij.

Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) maakte dinsdagochtend bij de opening van de Amsterdam Drone Week bekend dat ze innovatieve toepassingen van drones wil aanjagen door minder regels op testlocaties. Dat klinkt Marc Sandelowsky van Space53 als muziek in de oren. Space53 is een van de vijf test- en innovatiecentra in Nederland die zich hebben verenigd in het Dutch Drone Platform.

  1. Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: 'Tranen schieten in m'n ogen’
    PREMIUM
    Video

    Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: 'Tranen schieten in m'n ogen’

    ENSCHEDE - Een bar voor weinig. Of een brandslang. Wellicht een fietsenstalling? En anders een beukenhaag. Spullen genoeg donderdag op de kijkdag in en bij het gebouw Z95 op de Vliegbasis Twenthe bij Enschede. Het oude bedrijfsrestaurant van de Koninklijke Luchtmacht gaat plat voor nieuwbouw in de wijk, de inventaris wordt online geveild. Er komen koopjesjagers op de kijkdag af, maar ook verdrietige oud-werknemers.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.