Speciale ‘corona-heli’ landt bij MST in Enschede

VideoENSCHEDE - De nieuwe traumahelikopter die speciaal is ingericht om intensive care-patiënten snel te kunnen vervoeren is zaterdag gespot boven Enschede. De Lifeliner 5, die sinds deze week in de lucht is, vervoert vooral slachtoffers van corona naar verschillende ziekenhuizen. In het Medisch Spectrum Twente in Enschede en bij Ziekenhuisgroep Twente in Almelo worden voortdurend nieuwe coronapatiënten uit Brabant opgevangen.

De traumahelikopter heeft een team aan boord in volledig beschermende kleding, om niet geïnfecteerd te raken met het virus. Na elk transport wordt de helikopter volledig ontsmet. De helikopter is het vijfde mobiele medische team dat actief is. Het Radboud universitair medisch centrum en de ANWB hebben deze extra helikopter mede mogelijk gemaakt. De standplaats van de heli is op dit moment Vliegbasis Volkel, een militair vliegveld in Brabant. 

Coronapatiënten zijn zaterdagochtend met een traumahelikopter (Lifeliner5) naar het MST in Enschede gebracht.
Volledig scherm
Coronapatiënten zijn zaterdagochtend met een traumahelikopter (Lifeliner5) naar het MST in Enschede gebracht. © News United/ Dennis Bakker

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.