Spectaculair flyboarden redt de dag op Rutbeek

ENSCHEDE - Als een dolfijn rijst hij ineens op uit het water, tot hij wel 7 meter hoog boven het wateroppervlak uittorent. Ook voor Enschedeër Jeroen Timmerman (39) was het ‘best even wennen’ om voor het eerst te flyboarden, zoals de nieuwste spectaculaire attractie op recreatieplas Het Rutbeek bij Enschede heet. „Je evenwicht bewaren kost best veel kracht en na een tijdje merk je dat je benen gaan verzuren.”

Timmerman was zondag een van de tientallen dapperen die de demo van Flyboard Twente uitprobeerde op de actie- en belevenisdag van Het Rutbeek.

Staand peddelen

Het flyboarden was direct het leukste spektakel op de dag waar wel veel te beleven was maar waar geen massapubliek of afkwam, vanwege het wisselvallige weer en mogelijk door Moederdag. De echte liefhebbers kwamen zo echter helemaal aan hun trekken bij het paragliden, waterskiën, kanovaren of het ‘suppen’, oftewel staand peddelen.

Op en rond de plas groeit het aantal attracties met het jaar. Er zijn nu al zo’n twintig verschillende activiteiten, beheerd door diverse exploitanten. Deze zomer hoopt het park er nog een 12 meter hoge waterglijbaan aan toe te voegen. Volgens beheerder Guus Wijlens verlengt Het Rutbeek het seizoen zo tot in feite het jaar rond, en is het er ook ’s zomers bij wat minder weer nog gezellig druk.

Meer bezoekers om bezuinigingen te ontlopen

De Regio Twente, die Het Rutbeek beheert, wil het jaarlijkse aantal bezoekers boven het huidige jaargemiddelde van 300.000 tillen, om daarmee de gevolgen van de provinciale bezuinigingen op te vangen. De zonaanbidders en picknickers vormen nog het leeuwendeel van de bezoekers, maar inmiddels komt 30 tot 40 procent al op een activiteit af. Dat kleurtje pakken ze al doende wel mee.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.