Eigenaar Jan van Delden van CrossFit Twente denkt nog twee weken nodig te hebben om de voormalige Pauluskerk geheel te hebben ingericht als sportschool. Er kan al wel worden getraind.
Volledig scherm
Eigenaar Jan van Delden van CrossFit Twente denkt nog twee weken nodig te hebben om de voormalige Pauluskerk geheel te hebben ingericht als sportschool. Er kan al wel worden getraind. © Reinier van Willigen

Sportschoolhouder voelt zich nog een beetje als indringer in Enschedese Pauluskerk

ENSCHEDE - Het voelt wat onwezenlijk. Jan van Delden zegt het eerlijk. De zestigjarige eigenaar van CrossFit Twente voelt zich nog een beetje een indringer in de Pauluskerk in Twekkelerveld. Een sportschool in een voormalige katholieke kerk, waar kort geleden de allerlaatste viering plaatsvond. Ringen en touwen aan balken tussen de kerkpilaren.

 1. Kermisondernemers kunnen ‘veilig aan het werk’, maar mogen niet: ‘Als de kermis verdwijnt, komt het niet meer terug’
  PREMIUM

  Kermison­der­ne­mers kunnen ‘veilig aan het werk’, maar mogen niet: ‘Als de kermis verdwijnt, komt het niet meer terug’

  ENSCHEDE - Het voorjaar staat voor de deur, maar kermisfamilies maken zich grote zorgen. Er is geen enkel perspectief dat hun attracties binnenkort weer draaien. Als er niet gauw iets gebeurt, dreigen veel exploitanten kopje onder te gaan. En dat betekent het einde van een traditie. Als een kermisondernemer failliet gaat, komt daar niets voor terug. „Het lijkt wel alsof ze ons bewust kapot willen maken.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Ernst Kuipers: 'Geen ruimte voor meer versoepelingen'
  Play

  Ernst Kuipers: 'Geen ruimte voor meer versoepe­lin­gen'

 2. Rutte hard aangepakt bij RTL-debat, uitgemaakt voor leugenaar
  Play

  Rutte hard aangepakt bij RTL-de­bat, uitgemaakt voor leugenaar

Enschede e.o.