Eigenaar Jan van Delden van CrossFit Twente denkt nog twee weken nodig te hebben om de voormalige Pauluskerk geheel te hebben ingericht als sportschool. Er kan al wel worden getraind.
Volledig scherm
Eigenaar Jan van Delden van CrossFit Twente denkt nog twee weken nodig te hebben om de voormalige Pauluskerk geheel te hebben ingericht als sportschool. Er kan al wel worden getraind. © Reinier van Willigen

Sportschoolhouder voelt zich nog een beetje als indringer in Enschedese Pauluskerk

ENSCHEDE - Het voelt wat onwezenlijk. Jan van Delden zegt het eerlijk. De zestigjarige eigenaar van CrossFit Twente voelt zich nog een beetje een indringer in de Pauluskerk in Twekkelerveld. Een sportschool in een voormalige katholieke kerk, waar kort geleden de allerlaatste viering plaatsvond. Ringen en touwen aan balken tussen de kerkpilaren.

Het is nieuw voor Enschede, waar de komende jaren echter steeds meer leegkomende katholieke en protestantse kerken een andere bestemming zullen krijgen. Hoewel het wennen is, ziet Van Delden mooie kansen voor het doorontwikkelen van CrossFit. „We hebben nu circa 150 leden. Mijn prognose is dat het er binnen twee jaar 250 worden. Dat zou mooi zijn.”

Van Delden zat aan de IJsbaanweg. In een pandje waarin een auto-onderdelenzaak was gevestigd. Hij huurde het ooit via Marktplaats. Maar de gemeente duldde hem er niet. Er was geen vergunning en de sportschool paste niet in het bestemmingsplan Havengebied 2002.

Meer in de krant van dinsdag.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.