Volledig scherm
Bounz in de Performance Factory maakt mogelijk een doorstart. Het springpark blijft voorlopig gewoon open. © Annina Romita

Springparadijs Bounz in Enschede mogelijk in andere handen

ENSCHEDE - Een dag na het uitspreken van het faillissement van Bounz in Enschede, heeft zich een overname-kandidaat gemeld. Dat bevestigt curator Rutger van Wijk desgevraagd. Het springpark blijft gewoon open de komende weken.

Volgens Van Wijk is het faillissement aangevraagd door eigenaar Pieter Landman zelf. Teruglopende bezoekersaantallen en een warme zomer hebben Bounz Enschede, dat in de Performance Factory gevestigd is, in de problemen gebracht. Het trampolinepark maakt deel uit van een franchiseformule: er zijn ook Bounz-parken in Deventer, Apeldoorn, Eindhoven-Best en Amsterdam. Die vestigingen zijn niet getroffen door het Enschedese faillissement.

Voor vestigingsmanager Sandra Willighagen kwam de onheilstijding van eigenaar Landman als complete verrassing. "We hadden een afspraak en ik dacht dat het een gesprek zou worden over de verlenging van het huurcontract met Domijn, maar hij viel meteen met de deur in huis."

Mooie zomer

De problemen zijn ontstaan door de scherpe concurrentie in de omgeving en de mooie zomer. "De behoefte binnen te spelen was er in de afgelopen zomer niet direct en dat merkten we als binnensportaccommodatie natuurlijk."

Een hard gelag voor Willighagen die drie jaar geleden door Landman voor de klus werd gevraagd. "Ik kreeg de sleutels en de mededeling: 'maak er iets moois van' en dat heb ik met onze medewerkers al die jaren geprobeerd. Mijn hele ziel en zaligheid ligt in dit bedrijf, maar het is hard werken. De concurrentie is groot. Om onze klanten te blijven bedienen, blijven we ook open. Veel afspraken liggen vast en mensen hebben al aanbetaald. We gaan al die kinderen niet teleurstellen", zegt Willighagen.

Bij Bounz in Enschede werken zeven mensen, daarnaast zijn er vijf stagiaires. "Voor ons breekt een onzekere tijd aan. Gaat de overname door en is er dan voor ons wel een toekomst binnen het bedrijf", zegt Willighagen. "Wij zullen blijven vechten voor de zaak en ons bestaan."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.