Volledig scherm
De Airbus A340 die eerder dit jaar op Twente Airport werd ontmanteld door bedrijf AELS. © Lars Smook

Staatssecretaris geeft 900.000 euro aan Twente Airport

ENSCHEDE/DEN HAAG - Twente Airport krijgt 900.00 euro van Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu. De investering is bedoeld voor de ombouw van militaire luchthaven naar civiele luchthaven. Ook wordt het geld besteed aan onderzoeken naar innovaties in de luchtvaart.

Van de 900.000 euro is 750.000 euro bestemd voor investeringen in de infrastructuur van de luchthaven, zoals de verbreding van taxibanen en toegangen. De veranderingen moeten wel in lijn zijn met de regels voor de staatssteun, die binnenkort worden vastgesteld. 

TV Enschede FM sprak over de investering met Leo van der Ree, directeur van Area Development Twente. Beluister dat item hieronder terug.

Luchtverkeersleiding

De overige 150.000 euro is voor onderzoek naar een nieuwe vorm van luchtverkeersleiding voor kleinere regionale luchthavens. Deze remote tower luchtverkeersleiding maakt de leiding van het luchtverkeer vanaf een andere locatie dan de luchthaven mogelijk. Meerdere luchthavens kunnen dan vanaf één locatie worden aangestuurd.

“Deze investering is het resultaat van een intensieve lobby vanuit Technology Base Twente, provincie Overijssel en de gemeente Enschede”, vertelt Eddy van Hijum, gedeputeerde van de Provincie Overijssel. “Een mooi resultaat van onze inspanningen. En een uitstekende impuls voor de verdere ontwikkeling van Technology Base Twente.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.