Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images

Stalker Enschedese vrouw: ‘Ik zat niet achter haar aan, zij achter mij!’

ENSCHEDE - “Ik zat niet achter haar aan, zij zat achter mij aan!” Dat zei de van stalking verdachte Faiz T. (30) uit Enschede vandaag tijdens een pro forma behandeling van zijn strafzaak voor de rechtbank in Almelo. Deze pro formabehandeling van de rechtszaak werd maandag via een videoverbinding afgedaan. 

T. wordt ervan verdacht dat hij vanaf april vorig jaar een vrouw uit Enschede belaagde en stalkte. T. verdween tussentijds kort achter de tralies, maar kwam een paar dagen later weer vrij. Hij kreeg een verbod om nog langer contact te zoeken met de vrouw. Dat verbod zou hij bijna meteen weer aan zijn laars gelapt hebben. 

Alarmsysteem

T. kwam opnieuw vast te zitten na een inbraak bij het slachtoffer thuis, in de nacht van oud en nieuw. Bij die inbraak zou T. een Aware Systeem hebben gestolen. Dat is een persoonlijk alarmsysteem waarmee slachtoffers van stalking of huiselijk geweld met één druk op de knop de politie kunnen inschakelen. Het Openbaar Ministerie verdenkt T. er ook van dat hij meermaals een gps-tracker onder de auto van zijn slachtoffer plaatste.

De pro formabehandeling van de rechtszaak tegen T. werd maandag via een videoverbinding afgedaan. Advocaat Damen wil niet alleen het slachtoffer horen als getuige op zitting. Hij pleitte ook voor het beëindigen van het voorarrest. Volgens Damen is er geen gevaar voor de vrouw als T. op vrije voeten komt. 

Onder ede

De advocaat wil het slachtoffer ook graag onder ede horen tijdens de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak. “Ik vind in het dossier ook voldoende aanwijzingen dat ze zelf meermaals contact met cliënt zocht, omdat ze geld van hem wilde. Ik wil haar betrouwbaarheid testen op zitting.” Faiz T. bevestigde het verhaal van zijn advocaat en voegde eraan toe: “Zij brengt mij steeds in problemen. Ze heeft borderline en slikt medicijnen waardoor ze steeds woedend op me is. Ze valt me steeds lastig!”

Reclassering

De officier van justitie ziet het niet zitten dat T. op dit moment buiten de poorten van de gevangenis komt. Hij wees op een rapport van de reclassering die de kans op herhaling en lichamelijk letsel voor de vrouw groot acht. Tevens wees hij de rechters erop dat T. zijn laatste inbraak pleegde op een moment dat hij voorwaardelijk op vrije voeten was.

Of T. vast blijft zitten tot aan de volgende zitting op 29 juni wordt later duidelijk. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.